„Eu si Marley”, povestea unui labrador

Eu si Marley”, pelicula in regia lui David Frankel, care se bucura de distributia unor nume cunoscute, precum Owen Wilson si Jennifer Aniston, nu-ti solicita prea mult neuronii, insa are in schimb o incarcatura emotionala. Este un film de suflet, mai ales pentru iubitorii de animale si, in special, pentru stapanii de patrupede. Pelicula graviteaza in jurul pardalnicului catel Marley, un labrador adorabil caruia nu-i prea plac regulile.

marley-and-me-jpgCe nazbatii a mai facut catelul Marley

De cand a devenit proaspatul membru al familiei Grogan, Marley este o pacoste. Roade tot ce i se iveste in cale, isi alearga stapanii atunci cand trebuie sa mearga in lesa, nu-i place sa stea prea mult intr-un loc, bea apa din WC, manca peste masura.

Marley a fost adoptat de John Grogan, interpretat de Owen Wilson, la sfatul unui prieten, pentru a-i domoli sotiei sale dorinta de a avea un copil. Asa incep aventurile patrupedului care se deruleaza in paralel cu povestea familiei.

Cateodata, cuplul parca nu mai face fata „chinurilor” zilnice la care ii supune Marley. Cu toate acestea, simpaticul catel reuseste sa le aduca mereu echilibrul familiei. El este cel care detensioneaza atmosfera incarcata si sterge problemele care apar inevitabil in viata unui cuplu.

Viata de caine

Filmul suscita insa si cateva reflectii existentiale.
„Un caine nu-si doreste masini luxoase, case mari sau haine de firma. Se multumese si cu un bat de aruncat. Cainelui nu-i pasa daca esti bogat sau sarac, harnic sau lenes, destept sau prost. Daruieste-i inima ta, iar el ti-o va darui pe a lui. Despre cati oameni poti vorbi asa?”, este de parere John.

Aceste cuvinte ne fac parca sa constientizam cat de saraci sufleteste suntem, in comparatie cu un caine, ce trista ne-ar fi existena fara cel mai bun prieten al omului. Merita sa reflectati asupra acestor vorbe si mai ales sa vedeti filmul.

Autor: Laura Dudau

Tags: , , , ,


Leave a Reply