Machiajul pleoapelor in trei culori

Continui sa-ti fardezi pleoapele cu o singura nuanta de fard, desi te atrag machiajele colorate din reviste? Este timpul sa renunti la prejudecati. Nu vei arata ca un clovn chiar daca apelezi la mai multe nuante de fard. Secretul este sa creezi o combinatie de culori cat mai atragatoare. Poti sa folosesti o multitudine nuante de farduri atat timp cat nu se va observa o linie de demarcatie intre culorile folosite.

Cand iti fardezi pleoapele cu mai multe culori, iti stau la dispozitie combinatiile cromatice din cutiile de farduri. Poti sa alegi un degradeu sau o combinatie de tonuri complementare, daca iti plac provocarile.

Scenariu pentru machiajul pleoapelor

Realizarea unui machiaj cu un fard trio, nu este deloc complicata. In doar cateva minute poti obtine rezultate demne de un make-up artist.

Mai intai, aplica culoarea cea mai deschisa si neutra din setul de farduri trio, intr-un strat uniform, pe toata pleoapa mobila.

Foloseste culoarea inchisa (umbra) pentru a accentua coltul extern al ochilor si linia genelor. Intotdeauna scoatem in evidenta aceasta zona intrucat, in mod natural, pielea este mai inchisa la culoare in apropierea genelor.

Aplicator sau pensula?

Daca esti incepatoare, ar fi mai bine sa folosesti pensula de machiaj in locul aplicatorului din cutia de farduri. Cu pensula, poti sa adaugi culoarea treptat, evitand astfel petele. Cu aplicatorul se obtine un rezultat mai intens.

Amesteca cele doua culori de fard folosite, cea inchisa si cea deschisa, prin tehnica estomparii.

Estomparea este acea miscare artistica de „stergere”. Se executa mai intai, din exterior spre interior, pentru a nu intinde prea mult nuanta inchisa, si din interior spre exterior, atunci cand aplici fardul in coltul intern al pleoapei.

La final,  ilumineaza arcada cu nuanta cea mai deschisa din trusa de farduri.

Cum sa faci culorile de farduri sa para mai intense

Nu te stresa daca, pe pleoape, culorile de fard nu sunt atat de intense cum apar in amabalaj. Exista anumite tehnici pentru a grada intensitatea culorilor de farduri.

Prima, si cea mai cunoscuta, este tehnica wet&dry. Unele farduri se pot aplica cu aplicatorul umed pentru intensificarea nuantelor.

Daca vrei culori mai rezistente si mai tari, foloseste ca baza de machiaj un fard cu textura cremoasa.

Cand iti doresti ca machiajul sa iasa in evidenta, poti aduce fardurile la intensitatea maxima, folosind, inaintea fardurilor, un creion dermatograf din aceeasi familie de culori.


Machiajul.ro a testat fardurile de pleoape Trio Hi-Tech de la Deborah Milano.

Ne-au impresionat placut combinatiile cromatice extrem reusite.

Avand multe nuante naturale, gama Trio Hi-Tech este ideala pentru incepatoare. Vei obtine, fara prea mult efort, un machiaj placut de zi.

Make-up tips: intrucat au o textura sidefata, pentru a evita impregnarea particulelor de sidef sub pleoape, aplica din abundenta pudra sub ochi.  O vei inlatura la finalul machiajului.

Fardurile sunt acum disponibile in magazinul  virtual Machiajul.ro Beauty Butic.

Machiaj: Iulia Roman

Model Ingrid Bisu

Foto: Tudor Turtudau

Tags: , , , , ,


4 Responses to “Machiajul pleoapelor in trei culori”
 1. Ribiana says:

  Eu eram speriata de combinatii trio, sincer, dar dupa ce am vazut ca efectul obtinut nu este chiar atat de dramatic pe cat credeam eu, merita experimentat. Am noroc cu multe veisoare si matusi carora le sunt de ajutor cand se machiaza, si cred ca totusi nu voi incerca din prima pe mine….!!!!! :)

 2. aqua says:

  combinatiile trio nu sunt asa de grele cu ustensile de calitate si putina perseverenta. daca nu iese din prima, dupa cateva incercari va iesi, iar atunci devin floare la ureche, iar daca chiar nu iese exista o solutie, aplicatiile de fard (nu stiu cum se numesc, dar sunt acele “abtibilduri” cu machiajul gata facut ce se lipesc pe ochi). :)

 3. Loredana says:

  Eu nu pot iesi in oras fara sa ma machiez,iar cel mai des ma machiez exact cum sunt fetele din pozele de mai sus.Am ochii verzi si imi place sa ma machiez cu tonuri de lila,roz,maro,auriu.Nu este deloc greu si acest machiaj te face mai increzatoare in tine,mai puternica si mai frumoasa.Trebuie doar sa aveti pensule de dimensiuni diferite,pentru a putea aplica fardul mai bine in locuri mai putin accesibile,cum ar fi coltul extern al ochiului.
  Incercati acest machiaj si nu veti regreta!

 4. [...] machiajul ochilor: aplicarea unui fond de ten cremos cu grad de acoperire mare, cu un ton mai deschis decât nuanţa [...]

Leave a Reply