Regulile de aur ale rujului

secretele-rujului

Rujul, unul dintre primele produse de infrumusetare inventate in istoria frumusetii,este unul dintre cele mai utilizate produse de machiaj. Chiar si asa, rujul mai are mici secrete si reguli nescrise care fac diferenta in aplicare.

111Nu aplica nicioadata un ruj intens colorat daca ai buzele exfoliate si deshidratate. Nu va face altceva decat sa faca si mai evidente cojitele inestetice. In astfel de cazuri, mai bine inlocuieste rujul cu un balsam de buze.

221„Less is more” functioneaza si in cazul rujului. Rujul nu va fi mai rezistent daca aplici prea multe straturi de culoare. Unul singur este suficient. Cu cat rujul este mai bine intins, cu atat va arata mai bine pe buze.

331Nu uni buzele macar doua minute de la aplicare. Acest gest trebuie eliminat. Nu face altceva decat sa diminueze din rezistenta rujului.

ruj-auriu

44Daca ai achizitionat un ruj rezistent, ai grija ca intotdeauna sa-l inchizi foarte bine. Astfel de rujuri au in formula lor uleiuri volatile care se evapora, anuland  eficienta produsului.

55Nu adauga gloss transparent peste un ruj rezistent, daca vrei ca produsul sa-si mentina calitatile. Un ruj hidratant rezista patru ore in timp ce un ruj antitransfer poate rezista pe buze pana la 8 ore.

662Aplicand rujul direct din baton vei obtine intensitatea maxima a culorii. Daca vrei sa-i controlezi nuanta,  foloseste o pensula de buze.

77Cand esti incepatoare si nu ai foarte multa precizie in aplicare nu te aventura cu un ruj rosu. Apeleaza la un ruj natural, nu foarte inchis la culoare. Astfel, micile stangacii vor fi trecute cu vederea.

88Creionul contur de buze este folosit pentru a impiedica rujul sa se intinda. Prin urmare, trebuie sa fie cat mai apropiat de culoarea rujului, nici mai inchis, nici mai deschis.

99Daca folosesti un creion de buze de rezistent, este de la sine inteles ca si rujul trebuie sa aiba aceleasi proprietati. Altfel, poti avea neplacuta surpriza sa constati ca rujul a disparut de mult de pe buze dar conturul se mentine ferm pe pozitie.

1002La final, dupa ce ai aplicat rujul, zambeste! Niciodata nu poti sti daca nu ti-a „scapat” putin ruj si pe dinti.

Foto: RBD

Autor: I.R.

Tags: ,


3 Responses to “Regulile de aur ale rujului”
  1. aqua says:

    pentru a evita “scapatul” rujului pe dinti, cat si excesul de ruj sau gloss, exista o metoda numita “the finger pop”. tot ce presupune e un deget curat de la una din mainile tale, pe care se va aduna excesul de ruj/gloss in momentul in care scoti degetul din gura. pare putin gretoasa metoda, si putin ciudata, dar functioneaza.

  2. Ribiana says:

    desi mi se pare mai simplu sa aplici rujul pe partea exterioara a buzelor, fara a te intinde inspre interior, si astfel nu va fi nevoie de “colectarea” surplusului….parerea mea este ca mai bine faci un lucru foarte bine de la inceput, decat sa trebuiasca sa il tot corectezi pe parcurs. acelasi lucru se intampla si cu tusul pentru pleoape, fondul de ten sau rimelul.

  3. [...] de la birou însă nu şi nuanţa Nr. 5 din gama 24 Ore Stay Perfect Deborah Milano. Acest ruj rezistă câteva ore [...]

Leave a Reply