Machiaj in functie de culoarea ochilor

Nu de multe ori ti s-a intamplat sa nu stii ce culori sa alegi din trusa de farduri. Machiajul pleoapelor in functie de culoarea irisului nu este deloc complicat. Trebuie sa respecti doar o regula simpla pe care ai invatat-o la orele de desen: teoria culorilor. Conform acestei teorii, pentru a pune in valoare o culoare este suficient sa ii alaturi complementara ei.

machiaj in functie de culoarea ochilor

Ochii albastrii si provocarea portocalie

Portocaliul este culoarea complementara a albastrului. In machiaj aceasta culoare se poate interpreta prin auriu, bej sau crem.

Pentru machiajul de zi, o linie trasata cu dermatograful maro va accentua seducator irisul albastru.

Daca vrei acel efect sofisticat de machiaj halou, poti sa folosesti dermatograful maro si pe pleoapa inferioara. Fardurile sidefate aurii sunt ideale pentru a scoate in evidenta arcada si coltul intern al ochiului.

Pentru machiajul de seara poti sa apelezi cu incredere la o culoare provocatoare violet sau de chiar bordo.

The Daily Mail; Edition: 1ST

1. Fard Mono Hi-Tech,  Oranj 5, 31 lei 2.  Fard de pleoape duo, 425 Dawling Gold 27 lei, 3. Fard de pleoape Earth Spirits 121 Heat 19 lei 4.Fard de pleoape Earth Spirits , 122 Lush Liliac, 19 lei, 5. Fard de pleoape duo 440 Sunset Mood, 25 lei

Violet pentru ochii verzi

Culorile calde precum auriul si tonurile roscate de maro teracota confera un plus de luminozitate ochilor verzi. Un auriu deschis sau beige aplicat in coltul intern al pleoapei iti va deschide privirea si iti va face ochii sa para mari mari.

Daca vrei sa intr-adevar sa le pui in valoare culoarea ai la dispozitie fardurile roz, violet, mov, lila sau bordo.

Pentru machiajul de seara, un creion negru sau verde functioneaza de minune. Putin fard roz, nu foarte strident, aplicat in coltul intern al ochilor creeaza un efect interesant.

machiajul-ochilor-verzi1. Fard de pleoape Earth Spirits 108 Inka Bronze, 27 lei 2. Fard de pleoape D-Shadow  More than brozne, 41 lei, 3. Fard de pleoape Mono Hi-Tech, roz 30, 31 lei , Fard duo 433 Blooming passion, 27 lei

Fantezii cu ochi caprui

Pentru ochi caprui ai unda verde la orice culoare. Un machiaj de zi care nu da niciodata gres consta in accentuarea conturului ochilor cu un dermatograf maro care va forma un contrast placut cu un fard verde.

Daca vrei o privire cu personalitate poti folosi cu incredere fardurile albastre. Un albastru safir aplicat in coltul extern al pleoapei va scoate in evidenta culoarea ochilor.

machiajul-ochilor-caprui1. Dermatograf  Extra eye 6, 22 leiDermatograf  Extra eye 5, 22 lei 3. Fard de pleoape Earth Spritis, 131 Ultra Aqua, 19 lei, 4. Fard de pleoape Trio Hi-Tech Green Rapsody 31 lei, 5. Farduri de pleoape duo 465, 27 lei

Machiaj dramatic pentru ochii negrii

Neavand o culoare complementara, ca si in cazul ochilor caprui, irisul negru se preteaza la o gama larga de nuante de farduri. Orice ai alege asigura-te sa fie una intensa.

Daca ai ochii suficient de mari iti poti face smokey eyes, un machiaj ideal pentru party sau cluburi. Alte culori care dau bine pe langa irisul negru este albastrul ultamarin, maro-ul inchis si auriul.

machiajul-ochilor-negrii1. Fard de pleoape Earth Spirits 110 Onyx 19 lei , 2.Fard de pleoape Earth Spirits 11 6 wiched white, 19 lei, 3. Fard de pleoape D-Shadow Somkey eyes, 41 lei , 4. Fard de pleoape D-Shadow Sky and Earth, 41 lei , 5. Fard Trio Hi-tech Hot temptation, 38 lei

Tags: , , , , ,


5 Responses to “Machiaj in functie de culoarea ochilor”
 1. Florentina says:

  Ei, asa mai merge…mici greseli gramaticale pe ici pe colo, dar trecem cu vederea. Astept articole mult mai interesante, cum ar fi: machiajul de televiziune, machiajul de teatru, machiajul de fotografie…ca doar de-asta sunteti site de profil.

 2. Ribiana says:

  E bine de stiut ca anumite combinatii de culori scot in evidenta frumusetea ochilor, insa pana cand experienta proprie nu-si spune cuvantul, descoperirile lecturale raman la stadiul “oare asa sa fie?” Asa ca nu mai ezitati, puneti fardurile pe masa si dati bataie cu experimentarea!!!! ;)

 3. [...] tari de farduri de genul verde smarald, oranj sau albastru azur, folosite pentru machiajul pleoapelor amintesc de jungla exotică şi bogăţia de culoare a pădurilor [...]

 4. [...] Niciodată fără un machiaj care să-ţi pună în valoare ochii! [...]

 5. Deep Heat says:

  Deep Heat…

  [...]Machiaj in functie de culoarea ochilor | Machiajul.ro: Lectia de machiaj[...]…

Leave a Reply