Buze glamour, în patru paşi

cum-se-aplica-rujul-tutorial-machiaj-machiajul-ro
Aspectul buzelor poate fi piesa de rezistenţă a unui machiaj. Chiar dacă aplicarea rujului pare un gest banal, există câteva principii, tipsuri şi tehnici de machiaj care te pot ajuta să obţii o pereche de buze glamour în numai câteva minute.

etape-machiaj-buze-aplicarea-rujului-tutorial-machiaj-buze-machiajul-rosfaturi-machiajul-buzelor-make-up-tips-ruj-machiajul-roPASUL: 1

Chiar şi buzele au nevoie de o bază. Începe machiajul buzelor prin acoperirea conturului natural cu fond de ten sau corector.

Aceasta etapă îţi asigură un dublu avantaj: poţi redesena conturul buzelor în cazul în care vrei să corectezi anumite asimetrii, iar creionul contur de buze se aplică mult mai uşor.

PASUL: 2

Trasarea conturului buzelor este un pas esenţial. Ai nevoie de un  creion contur de buze atât pentru a corecta micile imperfecţiuni cât şi pentru a împiedica rujul să se întindă.

Poţi renunţa la creionul contur atunci când foloseşti un gloss transparent sau  într-o culoare foarte  naturală.

Foarte important este sensul mişcărilor. În trasarea conturului buzei superioare se porneşte de la exterior spre interior.

Buza inferioară se conturează de la interior spre exterior. Dacă îţi tremură mâna, poţi marca câteva puncte pe care apoi le vei uni, trasând conturul buzelor.

PASUL: 3

Estompează conturul buzelor cu o pensulă. Astfel, vei obţine un efect mai sofisticat şi conturul buzelor nu va mai fi aşa de evident.

Pentru buze cu aspect natural dar contur perfect definit, poţi renunţa la ruj. După ce ai estompat conturul, finisează machiajul buzelor cu un strat de gloss transparent.

PASUL: 4

La final urmează rujul sau, după caz, glossul. Îl poţi aplica direct din tub şi astfel vei obţine un strat de culoare mult mai intens.

Dacă îţi colorezi buzele cu ajutorul pensulei, vei putea controla intensitatea culorii. Poţi înlătura excesul de ruj cu un şerveţel.

EFECTE SPECIALE, BUZE XXL

Există nişte mici trucuri de machiaj atunci când natura nu a fost prea generoasă la capitolul buze.

Poţi folosi un fond de ten mai deschis cu un ton, în jurul buzelor. Buzele tale vor părea o idee mai mari.

De asemenea poţi exagera puţin conturul buzei inferioare pentru a le face să para mai senzuale.

Un alt truc la care make-up artistii apelează frecvent pentru a  pentru a conferi mai mult volum buzelor este aplicarea unui ruj foarte deschis şi sidefat exact în mijlocul buzelor.

Tags: , , , , , ,


One Response to “Buze glamour, în patru paşi”
Leave a Reply