Machiajul între Pop şi Art

Moda este o artă! asta e clar iar influenţele din artele plastice au invadat podiumurile de prezentare. În noul sezon, make-up artiştii ne propun un machiaj îndrăzneţ din linii şi culori ce aminteşte de trendul Pop Art. Vedete precum Lady Gaga au îmbrăţişat, fără nici cea mai mică ezitare, acest stil de machiaj.

Creatorii de frumuseţe înţeleg femeia modernă ca o operă de artă. Asemenea creaţiilor artistice, ea trebuie să devină un subiect de inspiraţie, să emită emoţii, să se exprime prin linii şi culori şi, nu în ultimul rând să nu ducă lipsa de simţul umorului.

Câte ceva despre “Popular Art”

„Pop art-ul” este un curent artistic apărut în Marea Britanie. A evoluat din expresionismul abstract. Pop Art-ul a prins teren, peste ocean, la începutul anilor 60’.

A primit denumirea de „popular art”, adică „cu succes la public”, accesibil maselor însă nu şi pe gustul elitelor.

Recunoşti cu uşurinţă o lucrare Pop Art datorită culorilor tari, nesaturate, folosite direct din tubul de vopsea.

Ca surse de inspiraţie, artiştii Pop Art au apelat la reclame, filme şi benzi desenate şi alte clişee ale culturii de masă.

După succesul lui Andy Warhol, Pop Art-ul a dovedit că are resurse şi nu este cu nimic mai prejos de operele clasice fiind capabil să sugereze emoţii, mesaje ascunse, ironii şi subtilităţi.

Să dăm culorile la maxim!

Trendul Pop Art se regăseşte pe catwalk prin bogăţia şi intensitatea culorilor de farduri. Pleoapele si buzele sunt de-a dreptul “vopsite” în culori tari ca un joc de lego.

Tonuri stridente precum magenta, galben canar sau verde fosforescent, considerate până nu demult de domeniul kitsch-ului sunt acum “Hot”.

Este clar că machiajul Pop Art nu este pentru toate zilele. Îl poţi aborda însă la o ocazie specială sau ca machiaj de club. Acest look sofisticat şi modern te va face instant remarcată, şi, de ce nu, cum îi spune şi numele, populară.

O reţeta „pop” simplă pe care nu ai cum să nu o nimereşti, chiar şi cu mai puţină experienţă în domeniu: pleoape monocrome într-o culoare cât mai “tare”. O linie bine definită, trasata cu eye linerul defineşte acest gen de machiaj. Buze trebuie la fel de ferm colorate.

Pentru cele cu talent artistic, machiajul Pop Art este ocazia perfectă de a vă pune în valoare. Pe lângă culorile stridente vă puteţi juca cu buline, linii sau alte modele geometrice.

Pigmenţii şi culoare pură

Culorile electrice ce definesc machiajul Pop Art au nevoie de produse de machiaj profesionale. Unele culori au deja intensitatea maximă, altele pot deveni mai intense cu ajutorul pigmenţilor de culoare.

Pigmenţii sunt un produs profesional care accentuează culoarea fardurilor. Se pot folosi direct, ca şi culoare sau peste un fard crema sau un prim strat de culoare.

Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply